Behöver du hjälp med att skriva säljande texter om komplexa produkter? Mejla gärna Lotta Tuvstedt eller ring 070-111 07 57. Jag är civilingenjör och har lång erfarenhet av industriell marknads­kommunikation.

Dags att anlita en teknisk copywriter?

Marknadsmaterial om tekniskt avancerade produkter ställer speciella krav på copywritern. Det gäller att kunna omvandla komplex teknik till konkret kund­nytta. Copywritern måste också ha förmåga att uttrycka sig på ett pedagogiskt och lätt­begripligt sätt, så att även besluts­fattare utan tekniska kunskaper kan ta till sig produktens förtjänster.

Jag är civilingenjör med bred teknisk kompetens och har arbetat med produkt­­marknads­föring sedan mitten av 1990-talet. Jag är van vid att omsätta teknikens möjligheter i kundens affärsbehov. Jag är mån om att utöver teknik, prestanda och funktionalitet även kommunicera kund­värde, intäkts­möjligheter och kostnads­besparingar.

Jag skriver gärna era teknik­nära marknads­texter, till exempel:

  • webbtexter
  • produktblad
  • broschyrer
  • kundfallsstudier
  • nyhetsbrev

Förutom säljande texter kan jag hjälpa till med informativa och lättillgängliga beskrivningar av teknik och produkter i t ex företags­presentationer, års­redovisningar och prospekt.